Golvvård

Har du ett fint golv av trä eller plast som du vill ta hand om och rengöra? Grattis, du har hamnat helt rätt. Vi har många olika sorters golvvård för att ditt golv ska må bättre, detta till riktigt bra priser!

Golvvård innebär att man tar hand om sitt golv med olika hjälpmedel som till exempel golvolja, golvrengöring eller golvsåpa. Det finns många anledningar varför man ska ta hand om sitt golv men det främsta är att det förlänger golvets fina utseende och livslängd. Om du lägger ner tio tusentals kronor på ett vackert golv finns det lika många anledningar till att ta hand om det, och oftast blir det vackrare med åren. Olika golv kräver olika golvvård vilket kan vara lite svårt till en början att lista ut men här är en kort lista på knep och knåp:

Trägolv (lackat):Ett lackat trägolv är väldigt skyddat så länge lacken finns kvar men så fort det skapas sprickor eller att lacken slits ner blir golvet väldigt sårbart. Oftast görs dom lackade trägolven utav hårda träslag som ek och furu. Om någon spiller på golvet, var snabb och torka bort det så att fläcken inte sätter sig. Andra bra tips är att dammsuga kontinuerligt och moppa sedan med en fuktig trasa. Bra sätt att använda golvvård för ett lackat golv är såpa.
Trägolv (olja/såpa): För dessa golvtyper ska det först dammsugas så att grus och smuts inte ligger kvar. Torka sedan av med en fuktig trasa för att till sist använda golvsåpa. Golvsåpa är en speciell blandning som har en fetthalt på mellan 20%-30%. Viktigt att säga att trägolv som är inoljade måste oljas in med jämna mellanrum, det är bra golvvård det.

Stort lycka till med städandet, det tjänar både du och golvet på i längden!

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07