Betonggolv

Betonggolv
Vi lägger alla sorters betonggolv, stålglättade, hårdbetong och stålglättade pågjutningar på kassetter t ex HDF-element.

Härdning
Härdning är en viktig del för att uppnå en bra slutprodukt. Det vanligaste sättet att härda ett betonggolv är med plastfolie och vatten med vatten- spridare eller membranhärdare.

Armering
Vi har duktiga armerare som även klarar kvalificerad armering. Vår erfarenhet är att det ofta är för klent dimensionerade armeringsnät som gör att risken för krympsprickor ökar.

Kvalitetskontroll
Vi kontrollerar och dokumenterar viktiga moment såsom armeringens placering, betongkvalitén, avvägning och planhet i samband med gjutningen.

Fogar
Fogar är betonggolvets svagaste punkter. För att undvika att arbetsfogarna smular sig (krympning uppstår och betongen smular sig) sågar man upp dem 3–4 mm och fyller fogarna med elastisk epoxi.

Uppsågning av sprickanvisningar
För att förhindra okontrollerbar sprickbildning, rekommenderar vi att man sågar upp sprick- anvisningarna i golvet enligt Soff-Cut-metoden.

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 08-446 831 07

Slipning

Problem med golv som har lagts till fel typ av verksamhet, kan vara svåra att få bukt med. Med vår slipmaskin, kan vi inte bara rätta till felaktiga golv utan även höja kvaliteten och utseende på befintliga ytor.

Dessutom kan vi utföra följande:

  • Limrestborttagning 
  • Epoxifärgborttagning 
  • Spackelborttagning 
  • Slipning av regnskadade betonggolv 
  • Slipning av arbetsfogar som har rest sig 
  • Slipning av betonggolv som inte möter angivna planhetskrav 
  • Slipning av gamla, slitna och dåliga betonggolv 
  • Slipning för att få fram ballasten i betong 
  • Slipning för att avlägsna cementfilm före epoximålning 
  • Om du lägger betonggolvet själv, räcker det att du träskurar ytan

Därefter slipar vi fram en plan, tät och väldigt hög finish på golvytan. Betonggolvet blir så gott som dammfritt. Jämfört med olika ytbehandlingar är slipning av betonggolv ett i särklass miljövänligt alternativ. Kontakta oss för mer information.

Kan ett vanligt betonggolv bli blankt och terazzoliknande?
Vi slipar fram stenen (ballasten) i cirka 7 steg. Mängden synlig sten varierar beroende på betongkvaliteten och med vilken metod betong- golvet är lagt. Med 7 stegs diamantslipning (superfloor) får man en mycket plan, polerad och speglande golvyta som upplevs fräsch, ljus och mycket lättstädad.

Det enda underhåll som golvet behöver, för att bibehålla den fina ytan, är regelbunden skurning med vår stensåpa BS 122. Arbetet kan utföras med minimal störning för er verksamhet jämfört med andra golvåtgärder.

Betong – SUPERFLOORS Vi slipar betong till ett färdigt golv, detta blir synnerligen ekonomiskt och lämpar sig väl för kommersiella lokaler, industrihallar och garage.

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07