Parkettslipning - Vi slipar alla trägolv

Vid golvslipning börjar man i allmänhet med själva slipningen och behandlar sedan med lack eller olja, men det finns också andra metoder. Ett massivt golv, till exempel stavparkett eller hela plankor, kan slipas många gånger, medan ett lamellparkettgolv bara kan slipas några gånger. Alla träslag går att slipa, men det är viktigt att underlaget är stabilt. Sviktar golvet för mycket kan det bli svårt att få ett jämnt golv.

Vi är specialiserade på parkettslipning och bearbetning och underhåll av alla typer av trägolv. Vi färgar, oljar, lackar och pigmenterar efter dina önskemål och behov. oljor och lacker enligt dina önskemål och behov. Nästan alla slitna gamla trägolv kan vara som ny efter ett besök av golvkvarnen. Kunder som använder företag som är anslutna till Norges parkettslipförbund garanterar att arbetet utförs på ett handgjort sätt.

 
vardagsrumm parkettgolv

Såhär fungerar det:

steg 1

Kontakt

Kontakta oss genom formuläret eller telefon

steg 2

Offert

Få en pliktfri offert på parkettslipning

steg 2

Slipning

Vi slipar golvet och städar undan allt samman när projektet är färdigt. Njut av ditt nya golv!

Parkettgolv:

Nästan alla slitna gamla parkettgolv kan bli som nya efter ett besök av oss. Frågan är bara vem som är mest sannolikt att göra jobbet och leverera det bästa möjliga resultatet.

Det bästa är att överlämna jobbet till en professionell, erfaren parkettslipare som kan hantera slipmaskiner och vet om alla olika behandlingsformer. Vi ger rätt professionell kunskap och är erbjuder konkurrenskraftiga priser. 

Förarbete
När vi känner till golvets eller trappans skick, kom vi överens om vad som ska sandas och behandlas. Är det viktigt att ta bort möbler och andra saker som finns på golven, täck med plast vid behov. Det är inte 100% dammfritt, men du kommer att bli förvånad över hur lite damm och städa processen är.

Slip-processen
Slipningsprocessen förändras inte mycket då och då, grovslipning, mellanliggande slipning och fin slipning. Huvudskillnaden ligger i hur grov / djup du måste slipa för att nå friskt trä. Olika golvtyper bestämmer också hur man ska avsluta med den fina slipningen innan man förbereder lack eller olja.

Maskiner vi använder
Vi har en modern och modern maskinpark som kan hantera alla typer av parkettgolv. Golv slipmaskiner för att hantera de stora ytorna och mindre handhål för användning längs väggar och hörn.

Damm varierar något från golv till golv, lamellparkett dammar ofta mindre än gamla trägolv. Maskinerna har egna dammsamlare och en dammsugare. På några gamla golv behöver vi använda skärare / rakhyvel och vinkelsliber för att avlägsna färg, lim och eventuellt matta rester. I dessa fall måste du räkna med lite damm och spån för att producera rent trä.

Om du kör med renovering, målning, gnistrande eller andra stora reparationer kan det vara värt att vänta med parkettslipning fram till slutet av projektperioden.

olja

Parkettgolv:

Är du trött på golvet du har hemma, eller på jobbet? Har golvet tappat sin forna lyster och glans och blivit aningen grått och tråkigt? 

Det finns en lösning som inte innebär att du måste riva upp hela golvet och genomföra en omfattande golvrenovering, istället behöver du enbart göra en golvslipning. Det spelar ingen roll om du har trägolv eller betonggolv, golvslipning är ett smidigt sätt att återskapa den fräscha känslan golvet hade då det var helt nytt.

Läs mer om parkettslipning i Stockholm

Om parkettgolv

Ett parkettgolv i trä, gammalt eller nytt är varmt och vackert att titta på. Ett naturligt material som inte är stumt. Träparkett åldras på ett mycket attraktivt sett, det mörknar när det utsätts för solen och får långsamt märken, repor och patina. Det skapar sitt egna liv, fantastiskt. De mjuka färgskiftningarna som trä har, och det regelbundna mönster som bildas av prydligt ihopsatta brädor, har ett tilltalande utseende och utgör en neutral grund för att inreda med möbler och inventarier. Olika träslag skiljer sig väldigt mycket i färg och åldring vilket gör dom väl lämpade för transparenta ytbehandlingar som lackering och betsning. Lacker med olika typer av glans och vaxer behöver appliceras och poleras igen då och då men något som alla kan vara överens om, resultatet av den mjuka glansen är värd mödan. Lek gärna med tanken innan ni tar ert beslut om vilket som blir ert nya parkettgolv, fundera vilket intryck parkettgolvet ska göra och vad ni har för möblemang i dagsläget så att det fungerar tillsammans på ett harmoniskt sätt.

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07