Golvläggning Stockholm

Vi är en helhetsentreprenör inom golvläggning. Våra professionella golvläggare och underentreprenörer runt om i landet är erfarna golvläggare med god kunskap om både förarbete och golv. Vi utlovar alltid en trygg och modern service till förmånliga priser. Som en pålitlig och väletablerat företag på den Svenska marknaden har vi full fokus på kunden och garanterar alltid prisvärda utföranden exakt efter kundens egna kvalitetsbehov. 

Vi skräddarsyr ett paket som lämpar sig precis efter era behov. Du kan välja mellan mängder av olika typer av tjänster inom golvarbeten. Genom vårt företag har en ny typ av service vuxit fram. Våra rådgivare och golvläggare hjälper dig problemfritt genom hela uppdraget samtidigt som du sparar pengar.

Vi  kan hjälpa dig med läggning av de flesta typer av golv, såsom parkett, laminat, plastgolv och linoleum. Parketten är ett vackert och golv som gör sig bra i till exempel vardagsrum, medan laminat passar bra i de flesta rum. 

Plastgolv- och väggmattor har en hög slitagetålighet, och är lättskötta. Laminat är en fotografisk bild av trä/klinker med en hård slityta.

 

Få Gratis Offert Direkt

Val av golv

När du skall lägga golv själv så är parkett ett bra val, det är lätt att lägga och relativt billigt. Priset beror självklart på vad du väljer för golv. En normalhändig bör klara att lägga parkettgolvet galant, det ända du behöver kunna egentligen är att slå ihop klickplattorna och använda en skruvdragare. För att kunna klicka ihop golvet så är det hyvlade mönster man slår ihop dom på som kallas heter not och fjäder. 

När man köper golvet så är det färdigt för montering, innan du börjar montera det så är det bra om golvet kan stå i rumstemperatur i ungefär 2 dygn så det får vänja sig vid temperaturen. Trägolv som skruvas eller spika mot bjälkar ska vara minst 20 mm tjockt, då placeras reglar med högst centrumavstånd 500 mm för 20 mm tjocka golvbrädor.

Ligger tjockleken mellan 22-33 mm, blir centrumavståndet max 600mm. Ska golvet läggas på ett befintligt trägolv eller spånskivor bör en grålumppapp eller skumplastfolie läggas som mellanskikt. Parkett skruvas med fördel fast. Innan du lägger golv kan det vara bra att veta lite mer om golvet, här får du några för- och nackdelar om några sorters golv. 

Positivt med natursten är att tidslöst, vackert, klarar sig bra utan underhåll, klarar fukt och tunga möbler utan märken och repor, fungerar mycket bra med golvvärme, påverkas inte av solens UV-ljus och andra påfrestningar. Negativt är att det är hårt och blir kallt utan golvvärme och en del marmor an få missfärgningar av fästmassorna. 

Positivt är att laminat är slitstarkt, formbart, ser ofta ut som riktigt kakel/klinkers/trä och är framförallt prisvärt. Negativt att det kan vara lite hårt och det hörs högt när man går på, så stegljudisolering är nästan ett måste. Positivt är att vinylgolv är slitstarkt, lättskött formbart och det finns massor av färger och mönster. Negativt att det kan dock känns kallt och hårt. Positivt är att massivt trägolv är miljövänligt, ljuddämpande, går att slipa det flera gånger och har lång livslängd, känns levande och är mjukt att gå på. 

Negativt att det inte leder golvvärme så bra när det är tjockt. Det positiva med linoleumär att det är miljövänligt, och lätt att lägga ut om det är plattor. Det negativa är om man köper matta på rulle, då blir det svårt att lägga ut själv. Positivt med klinkers är att tidslöst, vackert, klarar sig bra utan underhåll, klarar fukt och tunga möbler utan märken och repor, påverkas inte av solens UV-ljus och andra påfrestningar, fungerar mycket bra med golvvärme. Negativt är att det är hårt och blir kallt utan golvvärme.

Lägger du golvet på betongplatta så behövs det läggas en spånskiva samt, skumplastfolie eller grålumppapp. Om du ska lägga golvet i en källare behöver du även ett fuktstopp och fuktskyddsmatta och ventilerad golvlist fungerar bra. Finns det ett fönster i rummet där du ska lägg golvet, är det ett bra tips att lägga brädorna mot fönstret, så man inte ska se skarvarna lika tydligt. Positivt är att massivt trägolv är miljövänligt, ljuddämpande, går att slipa det flera gånger och har lång livslängd, känns levande och är mjukt att gå på. Negativt att det inte leder golvvärme så bra när det är tjockt.

Lägga parkettgolv Stockholm
Parkettgolv är ett härligt trägolv att gå på. Parkettgolv ger en känsla av liv som ex. kakel eller klinker inte kan åstadkomma. Har ni planer på att lägga parkett golv i hemmet eller på jobbet kan vi hjälpa er med golvläggningen, skötselråd och rådgivning.

Golvvärme
Är du intresserad av att skaffa golvvärme hemma hos dig, eller på jobbet? Allt fler och fler hushåll väljer att skaffa golvvärme i hemmets olika rum. Förr var badrummet det självklara valet att införskaffa golvvärme i, medan idag väljer folk att ha genomgående golvvärme i alla hemmets rum. 

Att anlita en professionell golvexpert är ett smart alternativ då det finns många moment som både kräver skicklighet och kunskap. 

golvläggning
golv
slipa marmor stockholm
parkettgolv

Lägga golv Stockholm

Vi kan utföra alla former av golvarbeten, så som läggning av plast-, linoleum-, textil-, sisal-, kokos-, ullmattor, laminat-, parkett- och klinkersgolv. Vi föredrar vi att arbeta med naturmaterial av keramik, trä, sisal, kokos, ull och linoleum. Vi kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga paketpriser som inkluderar golv plus läggning.

Vi är också duktiga på slipning av parkett- och furugolv samt trappor. Vi utför lackering med marknadens bästa lacker främst från Nanosol och BonaKemi. Du kan också få golven behandlade med lut, såpa och/eller olja samt betsning om du vill ändra färgen på dina golv. Då det gäller oljning använder vi Timberex, Faxe samt Nanosols produkter. 

Vi kan även utföra mindre reparationer av lösa lameller och liknande. I normalfallet hinner vi slipa 20-40 kvm per dag bl.a. beroende på golvet, träslaget, behandling, mm.

Golvläggare klinker Stockholm

Det finns alla möjliga olika typer av klinkerplattor för alla typer rum. Slitstarka keramsiska plattor som liknar äkta sten, eller enfärgade och mönstrade bildar golv med distinkt karaktär och charm. Kakel är särskilt populära i varma länder, där svala stengolv och mosaikgolv inte bara är vackra att se på utan också ger svalka. Enkla fyrkantiga plattor formar ett rutmönster av fogar mellan plattorna. Dessa kan vara i det närmaste osynliga eller breda beroende hur tätt som kakelplattorna har lagts. Fogarna kan göras till ettdekorativt inslag med cement i kontrasterande färg mellan dom. I Sverige har klinkeranvändningen ökat lavinartat då det blev populärt med golvvärme i badrummet. Klinker är då både skönt att gå på om det är uppvärmt men även lätt att hålla rent och torka av.

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07