Hårdvaxolja Golv i Stockholm

Hårdvaxoljning av golvytor har blivit ett populärt val för parkettköpare. Ytbehandlingen upplevs som en naturlig del av golvet och är lätt att underhålla.

Träolja är en behandling för trä som används på bänkskivor, möbler, paneler och golv. Det upprätthåller en naturlig kontakt med veden, medan golvet blir vatten- och smutsavvisande och har bättre fläck och slitstyrka.

Vaxolja är en genomskinlig behandling och finns i olika färger, från klar till olika vita, grå, brun och svarta pigmenteringar.

Vill du få hjälp med att hårdvaxolja dina golv i Stockholm? Fyll ut en offertförfrågan som du hittar under:

Såhär fungerar det:

steg 1

Kontakt

Kontakta oss genom formuläret eller telefon

steg 2

Offert

Få en pliktfri offert på golvslipning

steg 2

Slipning

Vi slipar golvet och städar undan allt samman när projektet är färdigt. Njut av ditt nya golv!

Info:

Behandlingen täcker inte träets struktur, men betonar materialets naturliga vackra struktur. (Foto: Treasuryen)

Hårdvaxoljan kan beskrivas som en mellanprodukt mellan två andra transparenta behandlingar för trägolv: lack och olja.

De två huvudkomponenterna i hårdvaxoljan ger vardera träskydd mot slitage och fläckar. Oljan drar något in i porerna och tillåter vätskor och andra yttre influenser att inte missfärga eller tränga in i träet.

Vaxet skapar en tunn, elastisk tätning på ytan som skyddar träet mot yttre påverkan och slitage.

Lätt underhåll

Lövträ olja golv

Lätt: Hårda vaxoljor gör vardagen lite enklare genom att ge en smutsavvisande yta som är lätt att underhålla. 

En av anledningarna till att hård vaxolja har blivit så populär under senare tid är de goda användningsegenskaperna. Golvet är lätt att hålla rent och städat. Om en skada uppstår kan den åtgärdas lokalt utan användning av stora maskiner, och det kommer inte att förstöra. Små repor släpps lätt över innan ytan appliceras på ny olja.

För regelbunden rengöring används ofta dammsugare, torrmop eller tvättning med en vårdsåp. Använd sedan ett rengöringsmedel som återuppbygger ytskiktet och torka av vattnet.

Ett litet jobb, men ofta

Eftersom skyddsskiktet är tunt är det viktigt att hålla sig ajour med tillståndet så att sängen inte slits bort. Ibland måste ny hård vaxolja levereras. Hur ofta det blir relevant beror på slitage som golvet utsätts för. Några ställen, såsom gångbanor, framför köksdisken och runt matbordet, kommer att behöva tidigare än under soffan eller av TV: n.

Underhållsbehandling snarare golvet en gång för mycket än en gång för liten!

Hårda foder – korta känslor

Två skydd: Oljesektionen drar in och in i träet och skyddar från insidan. Vaxet tätar ytan och skyddar mot yttre påverkan.

Lätt underhåll: Underhåll av en hårdvaxolja är enkel och kan göras utan tung maskin. Men du måste vänta för länge med åtgärderna.

Kort torkningstid: Hårda vaxoljor torkar om 8-24 timmar beroende på produkt, men härdningstiden är mycket längre. Därför är det viktigt att inte utsätta en ny behandlad yta för vatten eller starkt slitage innan oljan härdas.

Tvåstegsfärgning: Hårdvaxoljorna är båda färgade och pigmenterade. Den som vill ha en färgad yta använder en pigmenterad vaxolja i den första kappan och sedan en opiggerad topp.

Används på flera ställen än golv: Behandlingen kan användas på trägolv, parkettgolv, möbler och köksdisk. Efter härdning är den hårda vaxoljan godkänd för permanent kontakt med livsmedel.

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07