Lägga textilgolv / Heltäckande matta i Stockholm

Hur lägger man då ett textilgolv? Vad ska man tänka på och hur går man tillväga? Jag tänkte att jag i det här inlägget skulle gå in lite närmare på just läggningen av ett sådant här golv.

Det finns en del saker som är mycket viktiga och det första är att se hur underlaget är. Underlaget måste vara plant och fast och naturligtvis rent och torrt innan man börjar. Det är också viktigt att hålla koll på temperaturen när man lägger ett textilgolv och det ska vara 18 grader både före, under och efter själva arbetet. Det är också viktigt att man ser till att underlaget inte har en massa sprickor eller ojämnheter och se till att åtgärda allt detta innan du sätter igång.

Se också till att du lägger mattan i det rum där den ska läggas minst ett dygn innan så att den hinner anpassa sig till klimatet i rummet.

Valfriheten är stor när du kan välja bland ledande leverantörers hela sortiment av plastgolv både vad gäller färger och mönster, som 2-3 & 4 meters bredd. Plastgolv för de lite enklare utrymmena hittar du från_59:-/kvm.

Golvplast för en mer offentlig miljö finns i ett rikt utbud. För våtrum finns ett stort antal golv och väggmaterial i plast av godkända kvalitéer.

Textilmaterial i mattor och plattor finns för hemmabruk och offentlig miljö.

Textilgolv kanske inte är det allra första man tänker på när man tänker på golvläggning. När man säger textilgolv så tänker man på de gamla heltäckningsmattorna som förut var vanliga i Sverige.

Nu börjar det återigen bli populära och detta inte minst tack vare de bra egenskaperna som detta golv faktiskt har. Dels fungerar det mycket bra då det gäller ljudisolering och dels så är det väldigt varmt och skönt att gå på. Idag finns det väldigt mycket att välja bland då det gäller textilgolv och jag tror att dessa golv verkligen är tillbaka och jag tror att vi kommer att se mer av de gamla heltäckningsmattorna igen i våra hem.

Och då fram för allt bland barnfamiljer kan jag tänka mig att det kommer att bli en hel av dessa textilgolv inte minst med tanke på att det fungerar ljudisolerande och för att det är varmt.

Ska du slipa golv? läs här!
Behöver du en plattsättare? Se hit

Få Gratis Offert Direkt

Vi svarar vanligvis inom 24 timmar, men om du inte kan vänta:
Ring: 08-446 831 07

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07