Utföra golvslipningen på egen hand eller anlita golvslipare?

Det är den stora frågan som många ställer sig, i detta blogginlägget kommer vi att lista de största för och nackdelarna med att anlita ett proffs samt lista några tips på saker du kan tänka på om du ska slipa golvet själv.

Vi är medvetna om att denna jämförelsen kan vara något partiskt eftersom att vi själva jobbar som golvslipare. Vi har besökt tusentals av hem och sett tusentals med golv och hört det mesta. Uppfattningen vi har fått om ämnet är inte eftersom vi vill tjäna mer pengar, utan eftersom att slipa golvet själv INTE är en bra idé. 

Fördelar med att anlita golvslipare:

 • Jobbet blir 100% fackmässigt utfört – Inga Risker . Att slipa golv kräver specialkompetens och är ingen man bör hoppa på efter 30 minuters research på internet. Har du bakgrund i byggbranschen eller är en begåvad handy man så kör på. Men är du det minsta osäker rekommenderar vi att du anlitar en golvslipare.

  (Ett av de vanligaste samtalen vi mottar här hos GolvslipningStockholms.se är från fruar som ringer och säger ”Min man har prövat att slipa golvet och misslyckats, kan ni rädda det eller måste vi lägga nytt?”)
 • När du kombinerar slipningen med ROT-avdraget blir det BILLIGT
  Golvslipning är egentligen inte en kostnad eftersom att pengarna du investerar oftast ökar värdet MER på fastigheten än vad själva slipningen kostar. Och då räknar vi inte med att du faktiskt kan kombinera ROT-avdraget med våra tjänster som kan ge dig upp till 30% avdrag på arbetskostnaden.
 •  Garanti
  De flesta seriösa golvslipare lämnar en garanti på golvet. Det brukar variera med den bör absolut vara giltlig i minimum 3 år framöver. Detta betyder att du kan sova lugnt eftersom du vet att golvet oavsett vad är i trygga händer
 • Dammfri säker slipning
  Slipdamm utgör flera olika risker. Det är brandfarligt och kan orsaka astma, allergier osv. Du vill inte ha en bostad med massa slipdamm som virvlar runt eftersom att detta kan ta flera år att bli av med. 

Nackdelar med att anlita golvslipare:

 • Kan uppfattas som dyrt
  Yep, det kostar pengar att anlita en golvslipare. Det är helt klart en större engångsinvestering som måste göras om du ska anlita en golvslipare. 
Om du ska slipa själv så har vi några tips:
 • Om du ska slipa en liten del så måste du slipa hela golvet. Det går som regel inte att slipa en kvadratmeter och lämna resten av ytan oslipat
 •  Hyr rätt maskiner och använd rätt maskiner. Slipmaskinen kan du hyra från oss och resten av verktygen rekommenderar vi att du köper från verktygshandlarn.
 • Är du osäker, rådfråga en golvslipare (läs inte på byggforum eftersom att lösningar som presenteras där oftast inte följer byggnormen)
Kontakta oss om du har några frågor eller funderingar!
Sigrid Olsson

Sigrid Olsson

Sigrid är en golvfantast som bloggar för Golvslipningstockholms.se. Hon bor i utkanten av Stockholm och fyller fritiden med friluft, träning och hundträning.

Se fler inlägg

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07