heltäckningsmatta

Heltäckningsmattor. För/nackdelar

Heltäckningsmattor har länge varit trendigt. Även om det inte är lika populärt i Sverige som för exempel USA så är det ändå en relativ hög procent av alla svenska hushåll/kontor som har valt att använda sig av heltäckningsmattor.

I den här bloggposten ska vi reda ut vilka fördelar och nackdelar det finns med att lägga en heltäckningsmatta på golvet. För det är helt klart en annan lösning än att lägga vanligt parkettgolv eller laminatgolv.

Fördel 1: Binder dammpartiklar
En heltäckningsmatta suger åt sig dammpartiklar. Det fungerar så att fibrerna textilen ”binder fast” dammpartiklarna och hindrar dem på såsätt att bli luftburet. Detta kan upplevas som en fördel eftersom att allt damm ligger fastbundet i textilfibrerna!

Fördel 2: Ljuddämpande
Den största anledningen till varför kontor har heltäckningsmattor är eftersom dem har en fantastisk förmåga att dämpa ljudet. Om du planerar att inreda minimalistiskt så kommer det oftast bli ett eko i lägenheten/huset/kontoret. Då kan det vara bra att lägga en matta för att bli av med det jobbiga ekot!

Fördel 3: Känns mysigt & lyxigt!
Det är faktiskt mysigt och lyxigt… Det ska man inte stoppa under mattan! (see what i did there ;)? ) Det är ingen slump att många fina hotell har valt just heltäckningsmattor som inredning. Det känns helt enkelt mjukt att gå och allmänt lyxigt!

Fördel 4: Håller värme bättre
En heltäckningsmatta håller värme bättre än ett vanligt trägolv. Därför kan man spara lite på elräkningen genom att anlita en golvläggare för läggningen av heltäckningsmattan.

Nackdel 1: Svart att rengöra
Ett golv är väldigt mycket enklare att rengöra. Som vi nämnde tidigare har textil en förmåga att binda fast dammpartiklar och annat skit som kommer på mattan. Skiten kan vara väldigt svår att få bort från mattan. Många väljer därför att anlita professionella mattstädare för att rengöra sina mattor. Detta kan bli kostsamt i längden.

Nackdel 2: Statiskt elektricitet (små elstötar)
Det är inte helt ovanligt att man blir statiskt laddad och att man får små stötar när man rör människor, metall eller andra strömledande föremål.

Nackdel 3: Kan vara krånglig för allergiker / astmatiker
Socialstyrelsen har faktiskt satt att heltäckningsmattor kan försvåra symptomen för människor som lider av allergier och astma.

Vill du läsa mer om hur själva läggningen av mattorna går till kan du trycka här!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Få Offert

Få offert

Tack, ditt meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar oftast inom 24 timmar.

Om du hellre önskar att ringa så är vårat telefonnummer:

08-446 831 07